arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Jordbærsalat
ca. 25 sorte peberkorn
1–2 hoveder radicchio
1 håndfuld rød basilikum, plukket i blade
250 g danske jordbær
1 rødløg

Kernerugbrødscroutoner
2–3 skiver kernerugbrød
1 spsk. olivenolie havsalt

Balsamicodressing 
2 spsk. balsamico
3 spsk. olivenolie
½ tsk. hakket hvidløg
1 spsk. honning
havsalt
friskkværnet sort peber

Topping 
50 g mild blå ost

Sådan gør du:

Jordbærsalat
Kom peberkornene i en lille gryde med vand, kog op, hæld vandet fra, og gentag opkogningen med et friskt hold vand yderligere 4 gange. Kogningen gør peberkornene bløde og mildere i smagen. Skyl raddichiosalaten og basilikummen. Pluk salatbladene i mindre stykker, og kør begge dele tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i grove tern. Skær løgene i fine både.

Kernerugbrødscroutoner
Tænd ovnen på 120°. Skær brødet i små tern, og vend dem med olivenolie og lidt salt. Fordel brødternene på en bageplade med bagepapir, og bag dem helt sprøde i ca. 15–18 minutter afhængigt af størrelsen. Ryst lidt i pladen undervejs.

Balsamicodressing
Bland balsamico og olivenolie, og smag til med hvidløg, honning, salt og friskkværnet peber. Hak de våde peberkorn groft med en skarp kniv, og vend dem med jordbærerne og ganske lidt af dressingen. Vend radicchio, løg og basilikum med resten af dressingen, og arrangér salaten på et fad. Top med jordbærrene, blå ost i små klatter og de sprøde brødcroutoner, og servér med det samme.