arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

10-12 danske jordbær
50 g friske ribs
½ vaniljestang
2 spsk. rørsukker
4 dl yoghurt naturel 2%

Sådan gør du:

Skyl jordbærrene så lidt som muligt, og kun hvis de er meget beskidte, og nip derefter de grønne haser af (jordbær suger vand til sig – og det forstærkes, hvis du skyller dem, efter at haserne er fjernet). Skær jordbærrene i kvarter, og kom dem i en skål. Vask også ribsene, rib dem, og kom ned til jordbærrene sammen med vaniljekorn og rørsukker. Lad bærrene trække i 10-15 min. Kom bærrene i en blender, og tilsæt yoghurten. Blend smoothien i ca. 1 min., indtil den er helt glat og homogen, og hæld den herefter i en kande eller direkte over i glas. Server smoothien som en del af søndagsmorgenmaden, eller brug den som frisk afslutning på en grillaften.

TIP Jeg fryser af og til smoothien i pindis-forme. Isen ville aldrig vinde en medalje, men tro mig, alle børn elsker det.