arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

750 g tørret frugt (rosiner, dadler, svesker, figner, abrikoser)
50 g syltet pomeransskal
1¼ dl æblemost eller æblecider
250 g blødt smør
500 g muscovadosukker
6 æg
300 g hvedemel
½ vaniljestang
½ tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. fint salt
200 g blandede nødder (f.eks. hasselnødder, valnødder og mandler)

Sådan gør du:

Skær frugten, med undtagelse af rosiner, i mindre stykker på ca. 1x1 cm. Kom frugten (nu med rosiner) i en skål, og vend dem med most eller cider. Lad frugten stå på køkkenbordet og trække, imens du rører dejen sammen. Rør smør og sukker sammen i en skål, og pisk derpå æggene i dejen – et ad gangen.

Kom mel i en anden skål. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud, og mas dem sammen med lidt af melet på skærebrættet, så kornene bliver skilt ad. Kom så vaniljen i skålen til melet sammen med resten af krydderierne samt salt. Kom nu melet i dejen, og rør godt rundt.

Tilsæt frugt samt most/cider, og rør godt rundt igen, og vend også nødderne i dejen, der efterhånden er blevet godt tung af alt det gode fyld. Smør en springform (24-26 cm i diameter) med smør, eller dæk den med bagepapir, og kom dejen heri, og glat den pænt ud.

Bag kagen midt i ovnen ved 150° i 2 timer. Sluk så for varmen, og lad kagen stå i den lukkede ovn, indtil den er helt kold, og gerne natten over. Løsn kagen fra formen, og kom den på et fad, og giv den et fint pudder flormelis.

Server julekagen i små stykker – der bliver snildt 12-16 stykker af portionen her – og giv gerne skyr til. Det magre surmælksprodukt passer sjovt nok fint til den krydrede kage – lidt på samme måde som en flødeostcreme til en gulerodskage. Julekagen her er ikke af den slags, der kan gemmes julen over, men den kan sagtens stå i 8-12 dage og holde samme kvalitet, hvis du pakker den godt ind i bagepapir og derpå gemmer den af vejen i en kagedåse.

TIP Du kan købe dejlig hel pomerans i specialbutikker: Vidunderlig i smagen og skinnende og let fedtet i skallen. Og væsensforskellig fra den hakkede pomerans, du kan købe i supermarkedet. Kan du ikke få fat på hel pomerans kan du udelade den og erstatte med yderligere 50 g af de tørrede frugter.