arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Tatar
500 g okseinderlår – hak det selv eller få hjælp af din slagter til det
10 g rapsolie
Salt og peber

Rødbeder
300 g små rødbeder
150 g kanel
½ liter eddike
½ liter vand
500 g sukker
150 g mandelmel
50 g knuste, tørrede kirsebær

Sennep
300 g sennepskorn
¼ liter eddike
¼ liter vand
250 g sukker
2 stk. laurbærblade

Desuden
Godt rugbrød
2 rå æggeblommer
10 g timian løgblomst
30 g friske tyttebær
10 g kanelpulver

Sådan gør du:

Dag 1
Kog de små rødbeder i vand med sukker i 10 min. Tjek dem undervejs og pas på med at give dem længere tid – der skal være bid i dem! Lav så en lage af ½ liter eddike, ½ liter vand og 500 g sukker. Sylt rødbederne i lagen med kanel i 1 døgn.

Dag 2
Vend det hakkede okseinderlår med salt og peber og lidt rapsolie. Kog 300 g sennepskorn med ¼ liter vand, ¼ liter eddike, 250 g sukker og 2 laurbærblade – og kog hele herligheden ind til den tykner til en lækker, flydende honning. Skær de syltede rødbeder i tynde skiver eller riv dem på mandolinjern, og vend skiverne med mandelmel og knuste, tørrede kirsebær

Anret tataren på godt rugbrød med en æggeblomme i midten. Dryp sennepshonning på og top med rødbedeskiverne, timian, løgblomst, friske tyttebær og lidt kanelpulver.