arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge: 

Dej:
225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
25 g kakaopulver
lidt salt
150 g brun farin
100 g sukker
250 g blødt smør
kornene af ½ vaniljestang
4 mellemstore stuetempererede æg
1½ dl sødmælk
1 dl kold espressokaffe eller stærk stempelkaffe
smør og sukker til formen

Glasur:
ca. 300 g formelis
ca. ½-1 dl espressokaffe eller stærk stempelkaffe

Desuden:
1 sandkageform (ca. 1½ liter)

Sådan gør du: 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smør sandkageformen med smør, og drys den med sukker. Hæld det overskydende sukker fra, og stil formen til side.

Sigt hvedemel, bagepulver, kakaopulver og salt sammen i en skål. Stil den til side.

Kom brun farin, sukker og smør i en røreskål, og pisk det blødt og ensartet – enten i en røremaskine eller med en elpisker. Tilsæt vaniljekorn. Pisk så æggene i, et ad gangen, så de bliver godt indarbejdet i smørblandingen. Sigt lidt af de tørre ingredienser i smørblandingen og derefter sødmælk. Vend det i med et piskeris. Sigt resten af melblandingen i, hæld også den kolde kaffe i dejen, og vend det hele godt sammen.

Kom dejen i den smurte og sukkerdryssede form. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennembagt. Stik en kødnål eller strikkepind ned midt i kagen, så du kan tjekke, at der ikke sidder dej på den, når du hiver den op igen. For gør der det, skal du bage kagen lidt længere tid. Er den ved at blive for mørk i toppen, stiller du blot en bageplade over eller dækker kagen med alufolie.

Lad kagen afkøle lidt i formen, for du forsigtigt vender den ud på en bagerist.

Bland flormelis og kold eller varm stærk kaffe i en skål med en ske – konsistensen på glasuren skal være tyktflydende. Overtræk kagen med kaffeglasuren, og lad den evt. tørre lidt, før du, din familie eller dine gæster sætter tænderne i den. Eventuel overskydende kage holder sig fint i 5 dage indpakket i en pose i køleskabet. Sørg for at lade kagen temperere før du spiser af den.

Tip Hvis du har lyst til en kaffekage med en endnu tættere og saftigere krumme, kan du erstatte 75 g af hvedemelet med samme mængde fintblendede mandler eller hasselnødder, som du forinden har ristet og eventuelt, men ikke nødvendigvis, afskallet.

Relaterede opskrifter