arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

16 kalveribs
2 tsk. fint salt
4 fed hvidløg
2 spsk. knuste fennikelfrø
2 spsk. knust sort peber
½ dl mørk frugteddike eller balsamico
2 dl pilsnerøl
½ dl honning

Fennikelslaw 
2 store fennikelknolde
½ dl god mayonnaise
½ dl drænet yoghurt 10%
1 tsk. dijonsennep
saft og skal af ½ usprøjtet citron
6-8 stilke bronzefennikel eller almindelig fennikeltop eller dild
200 g brombær

Desuden 
havsalt
friskkværnet peber
sukker

Sådan gør du:

Salt gerne ribbenene natten over – de må også gerne marinere natten over, hvis det er muligt. Ellers så nøjes med at drysse dem med salt, og lad dem stå i 10 minutter, mens du laver marinade . Tænd for ovnen på 140°. Pil hvidløgene, og knus dem i en hvidløgspresser, eller riv dem på et fint rivejern. Rør hvidløg, knust peber, fennikelfrø, eddike, øl og honning sam- men til en marinade. Gnid marinaden grundigt ind i ribbenene, og kom dem i en stor bradepande, der passer til din ovn – hæld resten af marinaden rundt om ribbenene. Dæk kødet med alufolie, sæt dem i den varme ovn, og steg dem i 2-2½ time, til kødet begynder at slippe benene. Af med folien, og skru ovnen op på 175°. Giv ribbenene yderligere 25-35 minutter, og vend dem undervejs, så kødet får en flot bruning i den sidste del af stegetiden.

Fennikelslaw 
Vask fennikelknoldene, og snit dem fint på et mandolinjern, og kom skiverne i koldt vand for at gøre dem ekstra sprøde. Rør mayonnaise og yoghurt til en dressing sammen med sennep, citronskal og -saft, og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. også lidt sukker for at runde smagen. Pluk bladene af bronzefenniklen, snit stilkene fint, og bland begge dele ned i dressingen. Skyl brombærrene. Dræn vandet fra fenniklen, og tør den i salatslyngen el- ler et viskestykke. Vend den sammen med dressingen og bronzefenniklen. Smag til med salt og peber. Lige før du skal spise, vender du forsigtigt brombærrene i fennikelslawen. Spis ribbenene med fingrene sammen med fennikelslawen og et godt brød. 

TIP Brug andre syrlige bær til slawen i stedet for brombær, f.eks. ribs, stik- kelsbær eller hindbær.