arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Du skal bruge:

Kærnemælksost og rugbrød
6 dl kærnemælk
¼ tsk. salt
6 skiver rugbrød

Tatar
250 g kalveinderlår
1 tsk. grov sennep
1 spsk. finthakkede skalotteløg

Persillepesto
En stor håndfuld plukket persille
½ fed hvidløg, hakket
1 dl revet ost f.eks. Vesterhavsost eller parmesan
½ dl valnødder
1 spsk. æbleeddike
½ dl olivenolie
Lidt salt og peber

Sådan gør du:

Kærnemælksost
Varm kærnemælken langsomt op i en gryde, indtil den skiller i ostemasse og valle ('vandet' – er i øvrigt god at bruge en brøddej) – det sker ved ca. 70°. Massen må ikke koge! Tag gryden fra blusset, og lad den trække 5 minutter. Læg et rent viskestykke i en sigte, og hæld massen heri, så vallen løber fra og ostemassen bliver drænet. Lad ostemassen dræne i sigten over en skål indtil den er fast nok til at kunne smøre på brød. Nu har du en hjemmelavet friskost – smag den til med lidt salt.

Sprødt brød
Skær rugbrudsskiverne så tyndt som muligt. Læg dem på bagepapir, og bag dem gyldne og sprøde i ovnen ved 200° i 5-10 min.

Tatar
Hak kødet på en kødhakker – brug hulpladen med de store huller. Bland sennep og skalotteløg i, og sæt herefter tataren på køl indtil servering.

Persillepesto
Kør alle ingredienserne på en foodprocessor eller med en stavblender indtil du har en grov, sammenhængende pure. Smag evt. yderlige til med salt, peber og eddike. Anret på rugbrød med tatar, kærnemælksost og pesto.

TIP Du kan også få din slagter til at hakke din tatar for dig, hvis du ikke har en kødhakker.