arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

12 kammuslinger
1 knivspids salt
1 knivspids sukker

Mayonnaise
3 æbler, gerne discovery
2 æggeblommer
1 spsk. æbleeddike
1 lille teskefuld salt
1 dl hasselnøddeolie
2 dl koldpresset rapsolie

Bagte jordskokker
10 store jordskokker
2 spsk blommeeddike
2 spsk sukker
1 tsk salt
3 kviste timian
2 spsk koldpresset rapsolie

Sprød tang
1 håndfuld blæretang (hent det på stranden eller din fiskehandler)
1 spsk. koldpresset rapsolie

Brunet smørsauce med havtorn
Ca. 30 havtornbær
50 g smør

Sådan gør du:

Musklerne fjernes fra kammuslingerne, der vendes med sukker og salt og trækker i 12 timer. Kammuslingerne steges på en varm pande med lidt olie til skorpen er ved at sætte sig. Tilsæt smør og timian og slyng kammusklingerne rundt i panden til skorpen er sprød.

Bagte jordskokker
Jordskokkerne renses med en svamp under rindende vand, halveres eller kvartes. Sukker, salt, timian og olie masseres ind i jordskokkerne. De lægges i en bradepande med stanniol over, og bages ved 160° i 40 min.

Tang
Blæretangen skylles i koldt vand og yderbladene klippes af. Masseres med havsalt og koldpresset rapsolie og lægges på en bageplade med bagepapir. Bages ved 140° i 40 min.

Æble/hasselnød mayonnaise
Æblerne dampes/koges til de er møre og pureres i en blendler. Æggeblommerne piskes seje med salt. Tilsæt sennep og eddike. Montér massen med hasselnødolien og rapsolien i en tynd stråle til mayonnaisen har en fast konsistens. Den kolde puré vendes sammen med mayonnaisen.

Brunet smør med havtorn
Smørret brunes. Tilsæt havtorn og rist grundigt. Blendes og sigtes.

Anret og server med det samme