arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

1 stor kanin på 1½-2 kg
2 tsk. fint salt
1 løg
4 fed hvidløg
skal og saft af 1 usprøjtet citron
1 dl hvidvin
8 dl kraftig fjerkræbouillon
800 g dadeltomater
100 g gode sorte oliven
1 stort bundt basilikum

Desuden
olivenolie til stegning
havsalt
friskkværnet peber
koldpresset olivenolie 

Sådan gør du:

Dagen før 
Gnid kaninen ind i 2 tsk. fint salt. Dæk den til, og sæt den i køleskabet natten over.

På dagen 
Skær kaninen op i ryg og lår, del forben og bagben i leddet. Skær ryggen op i 4 stykker. Varm en tykbundet gryde op, og brun alle kødstykkerne i olivenolie. Krydr dem med peber. Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Kom dem i gryden sammen med revet citronskal, citronsaft, hvidvin og bouillonen. Skyl tomaterne, og halver dem. Kom ca. halvdelen af tomaterne ned til ka- ninen, og gem resten til servering. Lad kaninen simrekoge ved svag varme i 45-60 minutter under låg – tag rygstykkerne op efter en lille halv time. Når alle kødstykker er færdigkogt, så tag dem op, og hold dem varme. Kog skyen ind til ca. 6 dl.  

Vend de resterende tomater og de sorte oliven ned i gryden sammen med kødstykkerne og plukkede basilikumblade, og lad det hele få varmen. Smag til med salt og peber. Frisk smagen op med citronsaft og nogle dråber af din bedste olivenolie. Spis med friskbagt brød og kogte hvedekerner.

TIP Hvis kaninen har lever med, så lynsteg den på en varm pande med olivenolie – det er vigtigt, at den ikke får for meget, men bliver serveret rosa. Skær leveren i tynde skiver, og vend den ned i ragouten, eller spis den som en lille køkken- skriversnack.