arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Dej
125 g smør
150 g flormelis
2 store æg, delt i blommer og hvider
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
lidt salt
2 1/2 dl sødmælk
1 spsk. flormelis
400 g modne blommer
smør til formen

Sirup
50 g smør
125 g muscovadosukker
1/2 tsk. stødt nellike
1/2 dl vand

Desuden
1/2 portion Meyers mørdej
1 springform (ca. 24 cm i diameter) eller firkantet form (ca. 24x24 cm)

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 200º ved varmluft. Løsn ringen på springformen, og dæk bunden med et stykke bagepapir. Sæt ringen ned over, og luk formen til. Klip det overskydende bagepapir af. Smør formens sider med smør, og stil den til side. Rør smør og flormelis meget blødt, og tilsæt derefter æggeblommer. Sigt hvedemel, bagepulver og salt sammen. Vend hurtigt med et piskeris, ad tre gange og skiftevis, mælk og melblandingen i smørret. Pisk æggehviderne stive med 1 spsk. flormelis. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i dejen ad to omgange – første omgang lidt hurtigere end anden omgang – så dejen lige får lov til at optage lidt af skummet, inden du vender resten i.

Skyl, tør, og halver blommerne, og befri dem for stenene. Husk i øvrigt at vælge gode, modne og søde danske blommer – min favorit er kirkes, men det kunne også være sveskeblomme eller victoria. Bruger du umodne udenlandske, kan det være lige meget – kagen vil sandsynligvis blive sur og kedelig. Brug så hellere udblødte svesker. Smelt smør i en sauterpande, og brun det let, så det dufter nøddeagtigt. Tilsæt muscovadosukker, nellike og vand. Pisk i blandingen, til sukkeret er smeltet.

Fordel halvdelen af siruppen i springformen. Læg dernæst blommerne i et pænt mønster med skærefladen nedad, og hæld resten af siruppen over. Fordel dejen i formen, og lad kagen bage i ca. 25 minutter. Rul imens mørdejen ud i 2,5 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir, og skær den til, så den har samme diameter som springformen. Tag så kagen ud, og læg mørdejspladen på kagen – klem lidt til. Sæt kagen tilbage i ovnen, og giv den ca. 25 minutter mere, til mørdejen er gyldenbrun, og kagen gennembagt. Tag kagen ud, og lad den køle lidt af, så siruppen sætter sig lidt. Vend forsigtigt kagen ud på et fad, hvis kanter er høje nok til, at siruppen ikke løber sin vej. Spis kagen lun – gerne med en god vaniljeis eller lidt blødt flødeskum til.

TIP Du kan variere kagen med andre typer af frugt – bliv f.eks. i stenfrugtgenren med mirabeller eller godt modne abrikoser, og udskift gerne de stødte nelliker med vanilje eller kanel. Rabarber, æbler, pærer og friske figner er også dejlige.