arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Karbonader:
½ dl letmælk
2 skiver daggammelt hvedebrød, befriet for skorpe
500 g hakket kalv og flæsk 5-7%
havsalt og friskkværnet peber
50 g kogt, moset kartoffel
1 helt æg
4 dl fin rasp
1 spsk. rapsolie
10 g smør

Glaserede gulerødder og perleløg
300 g gulerødder
200 g skalotteløg
10 g smør
½ dl vand
1 kvist rosmarin
havsalt og friskkværnet peber
1 dl æbleeddike
1 spsk. honning



Sådan gør du:

Karbonader:
Udblød brødet i mælk i 10 min. Bland kødet til fars med salt, peber, moset kartoffel og udblødt brød. Ælt eller rør farsen grundigt, og form herefter til 4 lige store karbonader. Tryk karbonaderne lidt flade, så de er ca. 2 cm i højeden, og vend dem først i sammenpisket æg og herefter i rasp. Varm en pande op på komfuret, og tilsæt fedtstof – først olien, og når den er varm, så tilsæt smørret, og lad det bruse af. Steg karbonaderne på medium varme i 3-4 min. på hver side, så de bliver gyldne og spøde udenpå og gennemstegte, men saftige indeni. 

Glaserede gulerødder og perleløg:
Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker, og pil skalotteløgene, og skør dem i halve på langs. Kom gulerødder og skalotteløg i en gryde sammen med smør, vand og rosmarin, og krydr med salt og peber. Lad rødder og løg dampe under låg i 3-4 min., tilsæt så eddike og honning, og fjern låget. Lad det hele koge i yderligere 5-6 min., så væsken koger ind i løg og gulerødder, som begynder at blive helt blanke og smukt glaserede. Smag grøntsagerne til med salt, peber, honning og eddike, hvis de lige mangler lidt i at have den rette balance. 

Server sammen med de stegte karbonader.