arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

2 æggeblommer
2 dl raps- eller vindruekerneolie
100 g tørrede Karl Johan svampe (andre svampe kan også indgå)
Cidereddike
Salt
Peber

Sådan gør du:

Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Varm olien op i en kasserolle og lad svampene simre heri i ca. 5 min. Køl olien ned til stuetemperatur og si svampene fra (gemmes).

Pisk nu æggeblommerne, salt og en anelse cidereddike med en elpisker, til det tykner og bliver hvidt. Pisk herefter svampeolien i i en tynd stråle (det er vigtigt, at det foregår stille og roligt, så mayonnaisen ikke skiller). Fortsæt indtil du har en god tyk og ”skælvende” mayo. Hak svampene fint og vend det i mayoen ganske forsigtigt. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra eddike.

Relaterede opskrifter