arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Pizzadej
3 g gær
5 ¼ dl koldt vand
800 g hvedemel
200 g ølandshvedemel
25 g salt

Løgmarmelade
500 g løg
20 g smør
½ dl lagereddike eller anden lys eddike
40 g rørsukker
Nogle kviste merian
Havsalt og peber fra kværn

Kartoffelfyld
¾ kg kartofler
1 bundt persille
2-3 fed hvidløg
½ dl ekstra jomfru olivenolie
50 g sorte oliven
Havsalt og peber fra kværn

Sådan gør du:

Pizzadej
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de to slags hvedemel, og ælt dejen i 4 minutter på lav hastighed på din røremaskine. Tilsæt salt, og ælt dejen i 1 minut. Vend dejen ud på en bordflade, som du har smurt med olie, og vend dejen rundt i olien, så den bliver dækket på alle sider. Lad dejen hvile i 20 minutter.

Skær eller hak dejen i 6 stykker, form dem til kugler, og sæt dem på en bageplade. Dæk kuglerne til, og lad dem stå ved stuetemperatur i 2 timer. Sæt dem i køleskabet, og lad dem hæve i yderligere 6-12 timer.

Sæt en pizzasten i ovnen, og forvarm ovnen til så høj temperatur som muligt i mindst 30 minutter.

Løgmarmelade
Pil løgene, og skær dem i skiver. Sauter dem ved svag varme i smørret, til de skvatter sammen. Kom eddike, sukker og merianblade i. Skru helt ned for blusset og lad løgene simre, til de smelter sammen til en fin, gylden løgmarmelade. Smag til med salt og peber.

Kartoffelfyld
Skræl kartoflerne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Skyl persillen og pil hvidløgene. Blend persille, hvidløg, lidt salt og peber samt olivenolie til en dressing. Udsten sorte oliven, hak dem og bland dem i (kan du ikke lide oliven, som ellers med deres bitterhed passer eminent til kartofler, så udelad dem). Blancher kartoflerne 30 sekunder i kogende, letsaltet vand. Lad dem dryppe af og vend dem derefter med persilleblandingen. Juster krydringen.

Indstil ovnen på 250-300°. Jo varmere, desto bedre.

Er du den lykkelige ejer af en stenplade, så læg den på risten i bunden af ovnen – det giver en langt sprødere bund. Tryk, hiv eller rul dejen ud til to flade pizzabunde på 20-25 cm i diameter. Lav en ophøjet kant hele vejen rundt. Læg nu den ene bund på en bageplade belagt med bagepapir. Smør halvdelen af løgmarmeladen på og fordel halvdelen af kartoffelskiverne jævnt over bunden. Hvis du har en stenplade, så lad pizzaen glide ned på stenen, ellers stil bagepladen i ovnen.

Bag pizzaen ved højeste varme, indtil den bliver gylden på toppen. Det tager ca. 5 min ved 250 grader. Server straks, f.eks. med en grøn salat.