arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Kødsauce
500 g hakket oksekød, 8-12 % fedt
3 store løg, finthakkede
2 fed hvidløg, finthakkede
1 lille dåse tomatpuré (ca. 70 g)
1 dåse (400 g) flåede, hakkede tomater
½ dl vand
1 lille tsk. tørret oregano
2 tsk. friskhakket timian
1 lille tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
½ tsk. rørsukker
2 store spsk. æblecidereddike
Lidt olie til bruning

Bechamelsauce
25 g smør
35 g hvedemel
4½ dl sødmælk
½ tsk. salt
Friskkværnet sort peber

125 g lasagneplader
200 g frisk mozzarella i skiver

Sådan gør du:

Brun kødet i en stegegryde ved høj varme i lidt olie. Det er vigtigt, at kødet får god brun farve, da det giver en fantastisk smag. Tag kødet op og stil til side. Sautér i samme gryde løg, hvidløg og krydderurter ved mellemvarme til de er klare og bløde. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og det brunede kød og lad kødsaucen simre en god times tid.

Medens kødsaucen simrer, laver du bechamelsaucen:

Smelt smørret i en gryde ved mellemvarme, drys mel i under grundig omrøring og tilsæt mælk gradvist mens du rører godt. Smag bechamelsaucen til med salt og peber og lad den koge igennem i et par minutter. Læg lasagnen sammen i et ildfast fad, med kødsauce i bunden fulgt af bechamelsauce og derefter lasagneplader. Gentag indtil al sauce er brugt og afslut med bechamel på toppen.

Bag lasagnen ved 130° grader i 60 minutter. Fordel derefter ost over og bag yderligere 15-20 minutter ved 150°.

Tip Godt brød og/eller din yndlingssalat er perfekt som tilbehør.