arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge

1 fennikel
2 gulerødder
½ blomkål
2 spsk. almindelig rapsolie
20 g rørsukker
3 spsk. æbleeddike
2 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. sennep
1 spsk. cidereddike
3 dl. koldpresset rapsolie
½ bundt kørvel
50 g syltede agurker
havsalt og friskkværnet peber

Sådan laver du en klassisk remoulade

Klargør og skyl alle grøntsagerne.

Riv det yderste af blomkålen på den grove side af rivejernet, og kom det i en skål. Skær resten af blomkålen (det hele kan bruges) og grøntsagerne ud i små tern på ca. 0,5 x 0,5 cm. Kom grøntsagsternene i en gryde sammen med almindelig rapsolie, salt, peber, rørsukker og æbleeddike og damp dem let møre under låg i 3-4 min., så de stadig har bid - rør rundt et par gange undervejs, så grøntsagerne bliver ens dampet. Træk gryden af varmen, og afkøl indholdet.

Mens grøntsagerne køler af, er det tid til at røre mayonnaise. Pisk æggeblommer, sennep, cidereddike, salt og peber hvide i en røremaskine eller med en elpisker. Pisk så rapsolien langsomt i, i en tynd stråle, så mayo'en ikke skiller. Når al olien er tilsat, juster da smagen med lidt salt, peber og et skvæt eddike.

Vend til sidst grøntsager, revet blomkål og hakket syltet agurk i majonæsen, og afslut med masser af friskhakket kørvel.