arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Dej
2 spsk. hvede-opbevaringssurdej 
4 dl koldt vand
550 g hvedemel
85 g rugmel
125 g ølandshvedemel
15 g salt

Drys
55 g blandede flager, fx rug-,
hvede-, havre- og emmerflager

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en skål, rør dem godt sammen til en homogen dej, og sæt dejen i køleskabet i et par timer. Vend dejen ud på et meldrysset køkkenbord, tryk den lidt flad med hænderne, og læg den mellem to stykker bagepapir, som du har drysset med lidt mel. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 1 mm, og fjern det øverste stykke bagepapir. Flyt dejen på bagepapiret over på en bageplade, pensl med vand, og drys med flagerne. Bag knækbrødet i 10-12 minutter ved 180°, til det er sprødt. Flyt det over på en bagerist, og lad det køle af. Bræk det i mindre stykker, og opbevar det i en tætsluttende kagedåse – det kan holde sig i op til 1 måned.