arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

½ dl pasteuriserede æggeblommer
korn fra 1 vaniljestang
150 g sukker
5 dl kærnemælk
5 dl tykmælk
skal og saft fra 1 økologisk citron
5 blade husblas
1 dl fløde

Bagte rabarber
1 kg rabarber
250 g sukker

Rarbarberkompot
600 g rabarber
200 g rørsukker
½ vaniljestang
1 citron

Ristede havreflager
200 g havregryn
4 spsk. honning
10 g smør
1 knivspids saltkorn
1 spsk. finthakket estragon

Evt. kammerjunker
125 g smør
1 spsk. vaniljesukker
50 g sukker
1 æg
½ dl mælk
250 g mel
½ spsk. bagepulver
skal af ½ økologisk citron
en knivspids salt

Sådan gør du:

Koldskål/koldskålsfromage
Pisk æggeblommer og sukker helt hvidt, til sukkeret er opløst. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og pisk dem i æggesnapsen. Tilsæt kærnemælk, tykmælk, citronskal og citronsaft til æggesnapsen, og rør grundigt, så alle ingredienserne bliver godt blandet – så har du en forrygende koldskål. Den kan du bruge, som den er, eller du kan støbe den som fromage til en lidt mere raffineret dessert. Det gør du sådan her: Udblød husblassen i koldt vand. Varm fløden op. Knug vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme fløde under omrøring. Pisk fløde-husblasblandingen i koldskålen, og fordel så massen i 6 dybe tallerkner, og lad dem stå i køleskabet, til de har sat sig – det tager ca. 1 ½ time.

Rabarberkompot
Rens rabarberne og fjern bund og top. Skær dem i mindre stykker (ca. 2 cm), og kom dem i en gryde med sukker og vanilje. Kog rabarberne, til de er møre, men ikke udkogte! Det tager ca. 8-10 min. Fisk vaniljestangen op, og smag til med citronsaft. Sæt kompotten i køleskabet.

Ristede havreflager
Rist havregrynene let på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt honning, smør og salt, og rør godt rundt, så havregrynene bliver jævnt karamelliserede. Giv dem et par et par minutter på panden, og kom dem så over på en bakke med bagepapir og afkøl dem.

Ved servering
Tilsæt den hakkede estragon til de bagte rabarber, og vend godt rundt. Kom de bagte rabarber ovenpå kærnemælksfromagen, eller server dem til den flydende koldskål, og pynt med skovsyre og havreknas.

Kammerjunker
Kom smør, vaniljesukker og sukker i en foodprocessor, og kør det godt sammen. Kør ægget i massen, og tilsæt så mælken. Sigt til sidst mel, bagepulver og salt i dejen, tilsæt revet citronskal, og kør dejen sammen. Læg dejen på et melet bord, del den i 4 stykker, og tril dem til ca. 10 cm lange pølser. Skær pølserne ud i 1 cm brede stykker, og sæt dem på bageplader med bagepapir. Hold lidt afstand imellem kuglerne, der flyder ud til kammerjunkerstørrelse under bagningen. Bag kammerjunkerne ved 180° i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og sprøde