arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Kyllingelår
1 tsk. honning (til børn under 1 år, brug sirup i stedet)
1 tsk. hvidvinseddike eller frugteddike (citronsaft kan også bruges)
1 spsk. olivenolie
lidt salt
8 kyllingeunderlår
300 g tørret fuldkornpasta

Hjemmelavet ketchup
1 stort sylteglas
1 løg
500 g tomater
1 æble
20 g sukker
½ dl vin- eller frugteddike
2 stjerneanis
lidt salt
2 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

Rør honning, eddike, olie og lidt salt sammen til en marinade. Vend kyllingelårene i marinaden, og lad dem trække i 30 min. i køleskabet. Læg kyllingelårene i en bradepande, og steg dem i ovnen ved 180° i 40-45 min., til de er helt sprøde og gyldne. Bring en gryde med vand og lidt salt i kog. Kom pastaen i det kogende vand, og kog den i 7-8 min. uden låg, til den er "al dente", dvs. stadig har bid i. Hæld vandet fra, og server pastaen til kyllingelårene sammen med hjemmelavet ketchup (se herunder).

Ketchup
Skræl løget, og skær det ud i tynde både. Skær tomater og æble ud i grove tern, og kom så løg, æbler, tomater og resten af ingredienserne op i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen, og bag det ved 160° i 60-70 min. Tag fadet ud af ovnen, og kom indholdet op i en blender (du kan også bruge en stavblender). Husk at tage stjerneanisen op, inden du blender. Blend til en glat puré, og sigt den igennem en grovmasket sigte (brug evt. en ske til at få pureen igennem med). Hæld ketchuppen på glas eller i en lufttæt bøtte, og stil den i køleskabet, til den skal bruges. Ketchuppen kan holde sig i op til 20-30 dage i køleskabet.

TIP Kyllingelårene er meget varme, når de kommer ud af ovnen, så lav dem i god tid, og lad dem så køle af i cirka 20 min., inden de serveres. Lårene kan også laves dagen i forvejen og serveres kolde.