arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

500 g lammebov, i tern
3 dl hønsebouillon (kan erstattes af vand)
1 dl fløde
3 dl æblemost
salt og peber
600 g kartofler
400 g majroer (kan erstattes af gulbeder, hvis de er kommet, eller gulerødder)
salt og peber
30 g sødskærm eller kørvel (kan erstattes af fennikeltop)
50 g skvalderkål

Sådan gør du:

Bring en gryde med rigeligt vand i kog, kom lammekødet i, og lad det koge i 5 min. Skum alle urenheder af med en hulske; det giver en bedre smag og en flottere sovs. Hæld vandet fra, og lad kødet dampe af i et par minutter. Hæld hønsebouillon, fløde og æblemost i en gryde, og kog det op. Kom kødet i sovsen, og lad det simre ved svag varme i ca. 30 min. Smag til med salt og peber.

Skrub kartofler og majroer fri for jord, og del dem i kvarte. Kom dem i gryden med kød og sovs, og lad dem koge møre sammen med lammet, ca. 15. min. Skyl sødskærm og skvalderkål, hak begge dele groft, og vend det i frikasseen lige inden servering.