arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Rullepølse
800 g afpudset lammebryst
1 spsk salt
13 g søl, islandsk rød tang*
2 blade husblas

*Kan købes på gourmettang.dk
 
Kompot på lilla gulerødder
100 g lilla gulerødder, skrællede
olivenolie til
stegning
1 spsk honning
2 spsk balsamisk æbleeddike
1 knsp salt
1 tsk grovkornet sennep
15 g søl, islandsk tang, udblødt
 
Sprøde lammefedtegrever
100 g lammefedt
 
Ved servering
8 skiver godt kernerugbrød, gerne fra Meyers Bageri
smør til brødet
sennepskarse
salt og peber
friskhøvlet peberrod

Sådan gør du:

Rullepølse
Få slagteren til at fjerne hinder og overskydende fedt fra brystet. Drys salt, søl og udblødet husblas i et jævnt lag over brystet. Rul det stramt sammen, og pak det i film. Lad det marinere i 24 timer. Kom herefter rullepølsen i filmen i en rullepølsepresser, og luk stramt. Kog den ved 70 grader i 4 timer, og pres den yderligere, og sæt på køl. Skær den i skiver, når den er afkølet.

Kompot på lilla gulerødder
Hak gulerødder i tern. Sauter dem let i lidt olie, indtil de er halvt møre. Kom ½ dl vand, honning og eddike på, og damp gulerødderne under låg, indtil væsken næsten er væk, og gulerødderne er glaseret. Smag til med salt og sennep, og bland søl i kompotten.

Sprøde lammefedtegrever
Hak lammefedtet, varm en gryde, og friter fedtet, til du har sprøde fedtegrever.

Ved servering
Smør brødet, anret med skiver af rullepølse og kompot. Læg sennepskarse på, og drys med lammefedtegrever, salt, peber og friskhøvlet peberrod.