arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

1 and (3-3,5 kg)
500 g udstenede svesker, gerne Favols
500 g coxorange æbler i både
1 liter vand
salt og peber

Sådan gør du:

Læg en rist over en bradepande. Rens anden for indmad, husk at gemme indmaden til sovsen. Krydr anden grundigt med salt og peber både indvendig og udvendig. Fyld anden med svesker og æbler. Skær andelårene af, og læg dem på risten. Tænd ovnen på 130°. Hæld 1 liter vand i bradepanden. Start med at sætte lårene i ovnen ca. en time. Kom herefter resten af anden på risten sammen med lårene. Vend anden efter en time, drys den med salt og peber, og steg den færdig. Lårene skal have ca. 3-4 timer totalt alt efter størrelse, og resten af anden ca. 2-3 timer. Det bedste resultat opnår du ved at bruge stegetermometer. Fuglen er færdig, når lårene er 75° og brystet 63°. Hvis lår og and ikke er færdig samtidig, tager du det færdige kød ud af ovnen og lader det hvile under staniol, ind til resten af anden er færdig. Hvis du ønsker at servere en hel fugl med intakte lår, skal du følge stegetiden for andelårene, og vende anden efter en time.