arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

4 makreller (3-400 g pr. stk.)
2 spsk. salt
½ usprøjtet citron, i både
2 rødløg
4 gulerødder
2 fed hvidløg
5 dl vand
3 dl cidereddike
10 fennikelfrø
2 stjerneanis
10 hele sorte peberkorn
2 spsk. sukker
1 bundt sødskærm

Sådan gør du:

Dag 1
Tjek, at makrellerne er friske og dufter dejligt af hav – ikke af havn. Rens makrellerne, skyl dem og fileter dem (eller få evt. din fiskehandler til at gøre arbejdet for dig). Skær skrå snit i skindet. Læg fileterne i et dybt fad, og drys dem med salt og citronbåde, og lad dem trække i 30 min. Rens nu grønsagerne, og skær gulerødderne i skiver, og løgene i både – hvidløgene skal bare være hele. Kom grønsagerne i en gryde sammen med vand, eddike, fennikelfrø, anis, peberkorn, sukker og stilkene fra sødskærmen. Bring gryden i kog, og hæld lagen over makrelfileterne, så snart den er kogt op. Fisk sødskærmstilkene op – de har allerede afgivet smag til lagen, film så fadet med husholdningsfilm, og lad makrelfileterne trække i køleskabet til dagen efter.

Dag 2
Tag makrelfileterne ud af køleskabet, og server både dem og syltegrønsagerne, som de er, med lune kogte kartofler, plukket sødskærm og rugbrød til. Makrellerne fungerer fint både som frokost- og aftensmad.

TIP Du kan også lune makrellerne i fadet 8-10 min ved 160° og spise dem varme.