arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Glaseret skinke
3 kg letsaltet skinke i net (bestil hos din slagter)
4 spsk. julesennep (køb en god af slagsen eller se opskrift her på siden)
4 spsk. brun farin
Fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
1 tsk. knust stjerneanis

Hjemmelavet julesennep
3 spsk. gule sennepskorn
3 spsk. sorte sennepskorn
6 spsk. vand
6 spsk. æbleeddike
4-5. spsk. brun farin
1 tsk. havsalt

Sådan gør du:

Svigermors glaserede skinke
Pak skinken ind i alufolie, helt tæt og stramt – brug et par lag, så pakken er helt tætlukket. Læg skinken på en rist, og sæt den i ovnen med en bradepande med vand i nedenunder. Steg skinken i 2-2½ time ved 160°, indtil den er helt fast og gennemstegt og samtidig saftig. Mål evt. kødets kernetemperatur med et stegetermometer, inden du tager skinken ud af ovnen – ved 65° er den lige tilpas. Tag skinken ud, og lad den hvile i 30 min. i folien. Rør i mellemtiden sennep, farin, fintrevet appelsinskal, appelsinsaft og anis sammen. Pak så skinken ud, og rids fedtet på kryds og tværs med en skarp kniv, så glaseringen har noget at hænge ved, og smør glaseringen ud over skinken. Sæt skinken i ovnen ved 190°, og giv den 8-10 min., indtil glaseringen er helt 'sprød' og gylden. Tag skinken ud, og server den straks med stuvet grønkål og kogte kartofler. Den gode julesennep må også med ind på bordet.

Hjemmelavet julesennep
Rist sennepskornene let på en tør pande, til de begynder at poppe. Vip sennepskornene ned i en morter, og mal dem til et fint pulver (du kan også male dem på en elektrisk kaffemølle, som er annekteret til krydderikværn og ikke smager af kaffe!). Kom de malede sennepskorn i en skål, og tilsæt vandet lidt efter lidt, mens du rører godt rundt. Tilsæt så æbleeddike, og smag til med brun farin og salt. Kom senneppen i et lille glas, og lad den gerne trække en dag eller to i køleskabet, inden du tager af den. Senneppen kan holde sig i flere måneder i køleskabet og kommer kun til at smage bedre med tiden.

TIP Du kan tilberede skinken dagen inden, du skal bruge den, og så blot glasere den, lige inden den skal serveres. Der er meget mad i sådan en skinke, og bliver det for meget, kan du i stedet give en hamburgerryg samme behandling. Du kan variere senneppens smag med lidt julekrydderier som stjerneanis, kanel og nellike.