arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

1 kg mirabeller
2 hele grønne kardemommekapsler
1 spsk. friskrevet ingefær
1⁄4 spsk. chipotle-chiliflager (røget chili)
200 g rørsukker
1 dl cidereddike 

Sådan gør du:

Vask og udsten mirabellerne – det sidste er et værre mas, og du kan evt. skære frugtkødet af med en kniv i stedet. Rist kardemommekapslerne på en tør pande, til de begynder at dufte, og knus dem i en morter. Kom alle ingredienserne i en gryde, og bring det i kog. Lad chutneyen koge stille og roligt i 30 min., indtil den er tyktflydende i konsistensen – rør jævnligt i den undervejs, så den ikke sætter sig i bunden. Smag chutneyen til med eddike, sukker og chili, til den er, som du kan lide den. Hæld den færdige chutney på sylteglas, der forinden er skoldet med kogende vand og skyllet med Atamon. 

Opbevar chutneyen i køleskabet eller i et køligt forrådskammer, hvor det kan holde i 2-3 måneder, hvis den er uåbnet, og 3-4, hvis du har åbnet den.