arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge: 

Muslinger:
1 kg blåmuslinger
1 dl vand
havsalt
mel til panering
smør til stegning
friskkværnet sort peber

Salat: 
4 håndfulde babyspinat
3 håndfulde vildtvoksende strandurter,
f.eks. strandvejbred, lægekokleare,
strandasters, strandløg, strandsennep,
strandtrehage eller andre
urter
100 g perlerug
3 spsk citronsaft
6 spsk olivenolie
½ tsk. sukker
havsalt
friskkværnet sort peber
1 spsk. finthakket skalotteløg

Sådan gør du: 

Muslinger:
Rengør muslingerne med en stiv børste, og
kassér dem, som ikke lukker sig ved et bank mod bordkanten.
Kassér også beskadigede muslinger. Kom muslingerne i en
stor gryde med vand og lidt salt, og damp dem under låg, til
de åbner sig, det tager 2–3 minutter. Muslingerne skal bare
lige åbne sig, da de skal tilberedes færdig på panden. Ryst
gryden nogle gange undervejs. Hæld muslingerne i et dørslag,
og lad dem køle en smule. Kassér de muslinger som ikke har
åbnet sig. Pil de hele muslinger ud af skallerne, og læg dem
på et stykke køkkenrulle.
Vend muslingerne med lidt mel, bare lige så der hænger lidt
ved. Rist dem i brunet smør på en pande et par minutter, til
de gyldne, og krydr dem med salt og peber.

Salat:
Pluk og skyl spinat og vilde urter, og slyng dem
tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Kog perlerugen
efter anvisning på posen, og vend de endnu lune korn med
olivenolie, citronsaft og sukker. Smag til med salt og peber.
Vend spinat, urter, korn og hakket skalotteløg sammen med
muslingerne, og vælt salaten ud på et stort fad. Servér omgående,
og stil gerne citronbåde og ekstra olivenolie på bordet.