arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Du skal bruge:

25 g hele nelliker 

25 g kardemomme groft knust 

2 kanelstænger 

¼ muskatnød stødt groft

Skal fra 1 appelsin (helst økologisk)

Saft fra 3 appelsiner (helst økologisk)
Saft og skal fra 1 citron (helst økologisk)

50 g frisk ingefær i stykker

500 g rørsukker (helst økologisk)

50 g rosiner hakket (helst økologisk)

30 g pomerans-skal (specialkøbmand)

4 laurbærblade 

15 g hel sort peber

10 g hel allehånde 

3 l rødvin (kraftig)

5 dl portvin (rød)

3 dl mørk rom

3 dl snaps (Brøndums)

Mandelsplitter og ekstra rosiner efter behag

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne, minus snaps, mandelsplitter og ekstra rosiner, i en gryde med tætsluttede låg, bring det op til 98° og lad det simre i 1 time. Lad gløggen trække i 24 timer, og sigt krydderierne væk.
 Varm gløggen op til 65-70° og tilsæt snaps. Server straks med rosiner og mandelsplitter. 
Læg evt. rosinerne i lidt snaps en time før servering.
 Tilsæt evt. mere sukker for en sødere gløgg.