arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Brøddej:
Se opskriften her

Fyld:
150 g revet Vesterhavsost eller en anden fast ost
Topping efter eget valg

Sådan gør du:

Sæt din bage-/pizzasten ind i midten af ovnen, og lad den varme med op. Hvis du ikke har en sten, kan du få næsten den samme effekt med en omvendt bageplade. Det er vigtigt, at ovnen er brændende varm, når pizzaerne skal bages. Så tænd ovnen, ca. 30 minutter før du begynder at forme pizzaerne. Sæt den på højeste varme (250-275° i de fleste hjemmeovne) og gerne på varmluft, hvis din ovn har den funktion.

Læg et stykke bagepapir på en plan flade – det kan være en pizzaspade, bagsiden af en bage- plade eller et stykke hårdt pap, der passer i størrelsen – fx låget fra en pizzaæske. Del forsigtigt den hævede dej i to dele, og hæld den ene del ud på bagepapiret. Dyp hænderne i vand, og tryk dejen ud på papiret, så den kom- mer helt ud i hjørnerne. Drys halvdelen af osten over. Åbn ovnlågen, og skub hurtigt bagepapiret med pizzabunden ind på den varme sten eller bage- plade, så varmen ikke slipper ud.

Bag pizzaen på højeste varme, til bunden er gylden og sprød, og osten er smeltet og har taget farve. Det tager ca. 10 minutter, men vær opmærksom på, at det kan svinge meget, afhængigt af hvor varm din ovn er. Lav den anden pizza på samme måde. Fordel toppingen over pizzaerne, og server.