arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Salat
200 g grønkål eller ca. 2 stokke
5 modne men sprøde pærer, gerne clarafrijs
Lidt citronsaft
Lidt cidereddike
Sukker
Salt
Rapsolie

Dressing
½ dl koldpresset rapsolie
3 spsk. cidereddike
1 spsk. honning
1 fed hakket hvidløg
Havsalt
Friskkværnet peber

Desuden
100 g blå kornblomst eller anden mild og cremet blåskimmelost
60 g valnøddekerner i brud
Evt. lidt sukker

Sådan gør du:

Salat
Rib grønkålen, og kom den i koldt vand, så den trækker sprødhed. Tænd ovnen på 180°. Vask pærerne, og skær med en skarp kniv kernehuset fra ved at lægge snittet ved stilken, og skære lige ned langs kernehuset. Skær 3 af pærerne i lange tynde skiver, og stil dem til side. Skær de sidste to pærer i grove både, vend dem med lidt cidereddike, sukker, salt og lidt olie, og sæt dem i ovnen på en bageplade i 10-15 min., eller indtil de er gyldne og møre. Afkøl pærerne til stuetemperatur.

Dressing
Bland koldpresset rapsolie, cider, honning, hvidløg, salt og peber sammen i en skål. Skær grønkålen i supertynde strimler, og skær den blå ost ud i så små tern som muligt. Vend grønkålen med dressingen, den blå ost og de rå og bagte pærer, smag til med salt og peber, og justér evt. sødmen i salaten med lidt sukker. Drys med valnødderne, og servér straks.