arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Dej
2½ dl koldt vand
5 g gær
Ca. 400-450 g hvedemel
10 g havsalt
½ dl olivenolie

Fyld
300 g bagekartofler
3 spsk. olivenolie
2 kviste frisk rosmarin
havsalt 

Sådan gør du:

Dag 1
Hæld det kolde vand i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt mel og salt, og ælt lidt. Tilsæt så olivenolie, og ælt dejen godt, så den bliver blød og elastisk. Det tager ca. 15 minutter, hvis du ælter i hånden og 10 minutter på en røremaskine. Del dejen i 6 stykker, form dem til boller, og sæt dem på en melet plade. Dæk pladen med husholdningsfilm, og sæt dejen på køl i 24 timer.

Dag 2
Skræl kartoflerne, skær dem så tyndt du overhovedet kan, og læg dem i koldt vand i 30 minutter for at fjerne noget at stivelsen. Lad kartoflerne dryppe af, vend dem så i olivenolie, og tilsæt rosmarinnåle men IKKE havsalt, der vil trække vandet ud af kartoflerne.

Rul dejstykkerne helt tyndt ud på et melet bord, og træk dem herefter ned over bunden af en skål, der forinden er dækket af et melet klæde. Dejen skal være så tynd, at du næsten kan se igennem den.

Læg et lag kartofler på hver pizzabund, og træk pizzaerne over på en melet brødspade efterhånden som de bliver klar.

Sæt en bagesten i ovnen, og varm ovnen op til 250°. Bagpizzaerne en ad gangen på den brandvarme bagesten i 3–5 minutter – evt. lidt mere – og drys med havsalt, når de kommer ud. Server pizzaerne med det samme!