arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Bunde
6 dl lunkent vand 
1 spsk. akaciehonning 
3 spsk. olivenolie 
10 g gær 
1 kg hvedemel (se tip) 
1 tsk. fint salt

Fyld
3 dl frisk tomatsovs
100 g friskrevet pecorino eller anden god fast ost
3 kartofler
15 blade basilikum
2 hele friske hvidløg
havsalt

Sådan gør du:

Hæld vand, honning og olivenolie i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt halvdelen af melet, og rør grundigt. Tilsæt salt og resten af melet (gem lidt til udrulning), og ælt dejen grundigt i 3-5 min. Dejen skal være glat og smidig uden at hænge fast i fingrene. Kom dejen i en skål smurt med lidt olivenolie, film skålen, og lad dejen stå lunt 1-2 timer, indtil den er hævet til dobbelt størrelse.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, slå den ned, og rul den helt tyndt ud, jo tyndere, jo bedre, så bunden har størst mulig chance for at blive sprød, når den bages. Portionen her passer til 2 bunde af almindelig bagepladestørrelse. Løft de udrullede bunde over på hver deres stykke bagepapir.

Tænd ovnen på 250º, og start med at have bagepladen inde i ovnen, så den er varm, når pizzaen kommer på. Hvis du har en rigtig bagesten, er det selvfølgelig endnu bedre; det handler om at give bunden masser af varme nedefra, så den bliver sprød og god. Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver. Kom først frisk tomatsovs, så revet ost, kartoffelskiver, hele friske hvidløgsfed og lidt af de hele basilikumblade på bundene.

Tag den varme bageplade ud, og løft bagepapiret med den ene pizza over på den. Sæt pizzaen i oven, og bag den i 10-12 min. ved den høje varme, så den bliver helt sprød og gylden på både top og bund. Tag pizzaen ud, og glid den over på et spækbræt. Hak resten af basilikumbladene, og drys dem på pizzaen sammen med et drys salt, og server med det samme. Mens I spiser den første pizza, kan I passende bage den anden på samme måde.

TIP Du får den lækreste pizzabund, når du bruger hvedemel med højt proteinindhold og god glutenstruktur som fx ølandshvedemel eller tipo 00. Hvis du vil have en lidt grovere bund, kan du lave dejen med 700 g sigtet hvedemel og 300 g fuldkornshvedemel.