arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Du skal bruge:

200 g mandler eller hasselnødder
200 g sukker
1 dl vand
kornene af ½ vaniljestang
flormelis
25-50 g mørk chokolade af god kvalitet (f.eks. Valrhona Caraïbe 66 %)

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 180° ved varmluft. Fordel mandlerne eller nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen. Lad mandlerne/nødderne blive gyldne og tage en smule farve – det tager ca. 10 minutter. Tag mandlerne/nødderne ud, og lad dem blive på pladen, så de ikke mister for meget varme. Er det hasselnødder, du har valgt at bruge, sidder skallerne nu løst, så nulr dem let med hænderne, og gå så udenfor med pladen, og pust skallerne væk. Mandler skal du ikke gøre mere ved.

Lav en karamel med sukker og vand. Bring sukker og vand i kog, og lad det koge ved middelvarme indtil det meste af vandet er fordampet, og sukkeret begynder at karamellisere. Du kan se det ved, at karamellen tager farve, den skal være mørk gylden. Tilsæt de varme mandler eller hasselnødder. Rør rundt, og hæld derefter blandingen ud på en plade beklædt med bagepapir, der forinden er drysset med et lag flormelis. Lad blandingen køle helt af. Slå blandingen i mindre stykker, og kværn den sammen med vaniljekorn i en foodprocessor, indtil du har en sammenhængende, finkornet blanding. Hak chokoladen fint, kom den i, og kør i 1 minuts tid for at samle pralinéen.

Opbevar pralinéen i en tætsluttende beholder.