arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge

65 g smør
65 g sukker
65 g hvedemel
fintrevet skal og saft af ½ usprøjtet citron
¼ vaniljestang
2½ dl letmælk
8 æggeblommer
4 æggehvider

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde, og tilsæt sukker, mel, fintrevet citronskal, citronsaft, og vaniljekorn, og bag det igennem under piskning, så massen begynder at blive glat og slippe siderne på gryden. Varm samtidig mælken op i en anden gryde, og rør så den kogende mælk i opbagningen. Rør dejen godt igennem med en grydeske, og rist den let igennem, til den samler sig og slipper gryden. Lad dejen afkøle let, og rør så æggeblommerne i – 1 ad gangen. Pisk til sidst æggehviderne stive, og vend dem i dejen.

Fyld dejen i 12-16 små smørsmurte portionsforme eller ramekiner, og bag prinsessebuddingerne i vandbad i ovnen ved 185° i ca. 30-35 min., til dejen er souffleret (vandbadet laver du ved at hælde kogende vand fra elkedlen i bradepanden, så det står halvt op om formene). Vend buddingerne ud på fad, og server dem straks, mens de er lune, med kirsebærsovs, æblemos eller frisk frugt til.