Tilbage til opskrifter

Rabarbertrifli med friskostcreme

En enkel og rustik dessert, som både har cremede og sprøde konsistenser. Friskosten er en lidt utraditionel men meget velsmagende trifli-ingrediens.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Rabarberkompot

Skær top og bund af rabarberstænglerne, skyl dem, og skær dem i 2-3 cm lange stykker. Vend rabarberstykkerne med sukker, vanille, revet citronskal og citronsaft. Kom dem i et ildfast fad, og bag dem i ovnen ved 150° i 20-25 minutter. Køl de bagte rabarber, hvorefter de er klar til triflien. Brug saften, som rabarberne har smidt, i friskostcremen.

Friskostcreme

Rør friskosten op med fløde og rabarbersaft. Pisk æggeblommerne med flormelis og vanille til en hvid cremet konsistens (æggesnaps). Vend friskostmassen og æggesnapsen sammen til en homogen triflicreme.

Boghvedemakroner

Forvarm ovnen til 145°. Hak hasselnødder til fint "mel" i en foodprocessor. Sigt de tørre ingredienser i en skål. Pisk æggehviderne med sukker, indtil de er faste. Vend hurtigt de tørre ingredienser i æggehviderne. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt makronerne ud på bagepapir, cirka 2 cm i diameter. Lad makronerne tørre i ca. 15 minutter, og bag dem så midt i ovnen i 12-15 minutter.

Servering

Anret triflien i en transparent glasskål eller bare i glas. Start med makroner, dryp dem med rabarbersaft og lidt spiritus, hvis du synes, herefter creme på og så rabarber. Og så forfra, til der ikke er mere plads i glasset.

Tip

I stedet for friskost kan du bruge kvark eller drænet tykmælk.

Ingredienser

Rabarberkompot

500 g rabarber
150 g rørsukker
½ vaniljestang
½ usprøjtet citron

Friskostcreme

3 pasteuriserede æggeblommer
100 g friskost
1 dl piskefløde
½ vaniljestang
rabarbersaft

Boghvedemakroner

220 g hasselnødder
450 g flormelis
215 g æggehvider
50 g sukker
50 g boghvedemel