arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Rababerkompot
500 g rabarber
150 g rørsukker
½ stang vanille
skal og saft af ½ citron

Friskostcreme
3 æggeblommer (økologiske eller pasteuriserede)
100 g friskost
1 dl piskefløde
50 g flormelis
½ stang vanille
rabarbersaft

Boghvedemakroner, 70 stk.
220 g hasselnødder
450 g flormelis
215 g æggehvider
50 g sukker
50 g boghvedemel

Sådan gør du:

Rabarberkompot
Skær top og bund af rabarberstænglerne, skyl dem, og skær dem i 2-3 cm lange stykker. Vend rabarberstykkerne med sukker, vanille, revet citronskal og citronsaft. Kom dem i et ildfast fad, og bag dem i ovnen ved 150° i 20-25 minutter. Køl de bagte rabarber, hvorefter de er klar til triflien. Brug saften, som rabarberne har smidt, i friskostcremen.

Friskostcreme
Rør friskosten op med fløde og rabarbersaft. Pisk æggeblommerne med flormelis og vanille til en hvid cremet konsistens (æggesnaps). Vend friskostmassen og æggesnapsen sammen til en homogen triflicreme. 

Boghvedemakroner
Forvarm ovnen til 145°. Hak hasselnødder til fint "mel" i en foodprocessor. Sigt de tørre ingredienser i en skål. Pisk æggehviderne med sukker, indtil de er faste. Vend hurtigt de tørre ingredienser i æggehviderne. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt makronerne ud på bagepapir, cirka 2 cm i diameter. Lad makronerne tørre i ca. 15 minutter, og bag dem så midt i ovnen i 12-15 minutter.

...Så skal du samle triflien
Anret triflien i en transparent glasskål eller bare i glas. Start med makroner, dryp dem med rabarbersaft og lidt spiritus, hvis du synes, herefter creme på og så rabarber. Og så forfra, til der ikke er mere plads i glasset.

TIP Bor du et sted, hvor du ikke kan få friskost, så brug kvark eller drænet tykmælk i stedet.