arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

500 g rødkål
100 g hyldebær
75 g honning eller mørk sirup
2 dl vand
2 spsk. dijonsennep
4 spsk. hyldebæreddike eller balsamicoeddike
½ dl koldpresset rapsolie
4 coxorange-æbler
Havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Snit rødkålen fint på et mandolinjern, og læg den i koldt vand. Kom hyldebær, honning og vand i en gryde, og bring det i kog. Skru ned, og lad det simre i 30 minutter ved svag varme, tilføj evt. lidt mere vand undervejs. Tag gryden af varmen, og lad bærrene køle af til stuetemperatur. Kom hyldebær, sennep og eddike i en høj blender eller et glas, som passer til en stavblender, og blend kort, til ingredienserne er blandet. Tilsæt nu olien langsomt, mens blenderen kører, til al olien er tilsat, og dressingen er homogen. Smag til med salt og peber. Halver æblerne, og befri dem for kernehuse. Skær dem i tynde bådformede skiver. Slyng rødkålen fri for vand i en salatslynge eller et viskestykke. Vend kål, æbler og dressing sammen, og smag til med salt og peber en sidste gang.