arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Karamelliserede mandelsplitter
200 g mandelsplitter
200 g vand
200 g sukker

Kirsebærsovsen
400 g frosne kirsebær
200 g sukker
Kirsebærvin
Maizena

Risalamande 
6 dl piskefløde
200 g smuttede mandler
1/2 vaniljestang
50 g flormelis
4 dl kold risengrød

Sådan gør du:

Lav først risalamanden: Pisk fløden til let skum, hak mandlerne groft og flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør halvdelen af den letpiskede fløde samt mandler, vaniljekorn og flormelis ned i den kolde risengrød, så den bliver helt blød og glat. Vend så forsigtigt den sidste halvdel af piskefløden i, så risalamanden bliver luftig. Kom film på skålen og sæt den i køleskabet i en times tid, så den kan trække smag af vanilje.

Kom mandelsplitterne, vand og sukker op i en gryde. Bring den i kog og lad koge under omrøring, indtil alt vand er væk. Hæld mandlerne over på en tallerken og lad dem køle af.

Hæld kirsebær i en gryde sammen med sukkeret og bring det i kog. Smag til med kirsebærvin, og jævn sovsen med maizena.

Find dine smukkeste dessertskåle frem, kom en portion risalamande i skålene, hæld den lune kirsebærsovs over, og pynt med de karamelliserede mandelsplitter og evt. lidt rød skovsyre. Så er ikke et juleøje tørt!