arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Risengrød
130 g grødris
1 l sødmælk
1 vaniljestang
75 g sukker
1 knivspids salt

Desuden
75-100 g smuttede mandler
4 dl piskefløde
1 stor tykbundet gryde med låg, der kan gå i ovnen

Sådan gør du:

Varm ovnen op til 200°. Skyl risene, og kog dem forsigtigt op med mælken i en tykbundet gryde. Rør rundt hele tiden. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud; og kom vanillekorn og stangen ned i risene sammen med sukker og salt. Sæt låg på gryden, og sæt den ind i ovnen i ½ time. Bliv ikke nervøs over, at den er så flydende, som den er.

Lad risengrøden køle helt af. Fisk vanillestængerne op. Hak mandlerne groft. Pisk fløden indtil den har til konsistens som en tyk ymer, og vend den forsigtigt rundt i risengrøden sammen med mandlerne. Lad risalamanden stå og sætte sig, og server den med en kirsebærsauce af god kvalitet – f.eks. den fra Meyers.