arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Du skal bruge:

1 kg rødbeder
1 dl kirsebæreddike
1 bundt dild og gerne en krondildskærm
200 g risottoris, fx Arborio
4 skalotteløg
4 fed hvidløg
2 spsk. ekstra jomfru olivenolie eller koldpresset rapsolie
2 dl Noilly Prat
3 dl mild hønsebouillon
Havsalt
Peber fra kværn
75 g smuldret fåre- eller gedefeta
Friskrevet peberrod
4 spsk. drænet yoghurt

Desuden
Saftpresser eller juicer

Sådan gør du:

Vask rødbederne grundigt. Skær 2/3 af dem i grove stykker, og kør dem gennem saftcentrifugen. Du skal have ca. 5 dl rødbedesaft. Kom de resterende rødbeder i en lille kasserolle. Hæld eddiken over og vand på, så det dækker. Kog rødbederne ca. 30 minutter, til de er sprød-møre. Pil dem, og skær dem i små tern. Pluk dildkvistene af dildstænglerne. Skyl risen. Pil og hak de to slags løg. Sauter dem klare sammen med krondildskærmen, alternativt dildstænglerne, i oliven- eller rapsolie ved ikke for høj varme. Lad risen sautere med, til den er glansfuld. Hæld Noilly Prat i gryden, og lad den kog ind i risene, mens du rører rundt. Krydr med salt og peber. Fortsæt processen med hønsebouillonen. Kom rødbedeternene i sammen med halvdelen af rødbedejuicen. Lad det simre, rør rundt, og tilsæt så resten af rødbedejuicen. Risene skal være møre, men have bid i kernen. Smag til med salt, peber og kirsebæreddike.

Anret i portioner. Kom lidt yoghurt ved. Vend dilden rundt i en skål med to dråber olivenolie, en dråbe citronsaft og en lille smule salt. Fordel dild og feta udover risottoen, og nyd den straks, men lad den enkelte om mængden af peberrod.

TIP Noilly Prat kan ikke erstattes af en hvilken som helst vermouth (som oftest vil være tilsat kunstige smagsstoffer), men du kan godt bruge en tør hvidvin i stedet.