arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

100 g tørrede kikærter, udblødt i koldt vand i 12 timer
1 fed hvidløg
½ bundt bredbladet persille
2 spsk. olivenolie
fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet citron
havsalt og friskkværnet peber
10 rosenkål
2 æbler
2 spsk. kapers eller hyldebærkapers

Hyldebærkapers
1 sylteglas
500 g umodne, grønne hyldebær (renset vægt)
100 g salt
2 dl lagereddike
2 dl sukker
5 hele sorte peberkorn
2 laurbærblade

Sådan gør du:

Hæld udblødningsvandet fra kikærterne, og skyl dem godt igennem i rent vand. Kom kikærterne i en gryde, dæk dem med vand, og tilsæt det hele fed hvidløg og stilkene fra persillen, og bring det i kog. Lad kikærterne koge stille og roligt i 35-45 min., til de er møre. Hæld vandet fra, og kom kikærterne i en skål. Smag med det samme de varme kikærter til med olivenolie, fintrevet citronskal, citronsaft og salt og peber, så kikærterne suger smagen til sig. Rens rosenkålene, og snit dem helt fint, og skær æblerne i kvarter, befri dem for kernehus, og skær æblerne i tynde både. Vask persillen grundigt, og hak den groft. Kom rosenkål, æbler, persille og kapers ned i skålen til kikærterne, og vend godt rundt, og smag så til med evt. ekstra salt, peber og citron. Så er salaten klar til servering.


Hyldebærkapers
Rens og skyl hyldebærrene, kom dem i en skål, og drys dem med groft salt. Lad hyldebærrene trække i 12 timer på køkkenbordet. Kom hyldebærrene i en sigte, når de 12 timer er gået, skyl dem fri for salt, og kom dem så i et sylteglas. Kog eddike, krydderier og sukker sammen i en gryde, og hæld den varme lage over hyldebærrene. Lad hyldebærkapersene trække i 7 dage inden brug. Hyldebærrene kan holde sig op til 6 måneder i køleskabet eller i et køligt forrådskammer. Hyldebærkapers kan erstattes kapers i stort set alt, til sild, i dressinger, salater, i hjemmelavet remoulade, til pariserbøffen osv.