arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Dag 1
2 dl koldt vand
5 g gær
265 g rugmel

Dag 2
3,3 dl koldt vand
166 g knækkede rugkerner
80 g solsikkekerner
80 g hørfrø

Dag 3
17 g havsalt
2 g brændt maltmel (kan udelades)
80 g nødder (hasselnødder, mandler eller, valnødder)
80 g tørret frugt (figner, dadler, rosiner, abrikoser, kun fantasien sætter grænser)

Sådan gør du:

Dag 1 - Rugsurdej
Hæld 2 dl koldt vand i en skål, og opløs gæren heri. Bland rugmelet i væsken og dæk med et klæde eller låg. Lad skålen stå ved stuetemperatur i 48 timer.

Dag 2
Bland koldt vand, rugkerner, solsikkekerner og hørfrø sammen i en skål, dæk skålen med et klæde eller et låg og lad kernerne stå i blød ved stuetemperatur i 24 timer.

Dag 3
Hak nødderne groft, og kør de tørrede frugter på en foodprocessor i ca. 1 minut. Bland rugsurdejen, nødder, tørret frugt og de opblødede kerner sammen, tilsæt salt og evt. 2 g brændt maltmel. Ælt det hele godt sammen – regn med at ælte i ca. 10 minutter. Fordel dejen i rugbarsforme (9 x 4,5 x 2,5 cm), som forinden er blevet smurt godt med solsikkeolie, sådan at dejen fylder ca. ⅓ af formen. Lad dejen hæve et lunt sted i 1-2 timer, eller indtil dejen når kanten af formene. Bag rugbarene ved 180° i ca. 35 minutter. Vend de varme brød ud af formene, og lad dem køle af på en bagerist.

OBS Har du ikke rugbars-silikoneforme, kan du godt bage rugbarene i muffinforme.