arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Du skal bruge:

Tærtedej
80 g ølandshvedemel
40 g havremel
40 g rugmel
½ tsk Bagepulver
1 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk vand
1 tsk salt
1 dl yoghurt (eller A38)

Fyld
2 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. koldpresset rapsolie
10 stilke frisk timian
5 grønne asparges
100 g nye gulerødder
Salt og peber
4 æg
1 dl letmælk

Topping
1 potte brøndkarse
80 g hytteost
Salt og peber

Sådan gør du:

En sprød tærte med grov bund og fyld af nye asparges, løg, gulerødder og æg. Vi blev stopfodret med fede ostepumpede grøntsagstærter i 1980'erne, men det kan sagtens lade sig gøre at lave smuk og sund mad i tærteform! Bunden er baseret på en blanding af ølandshvedemel, havre- og rugmel, som bindes sammen med rapsolie og A38, hvilket giver en helt anden fedtprocent end de smørbaserede mørdejstærtebunde, du sikkert også kan huske. Grøntsagsfyldet dækkes af et miks af æg og mælk – ingen piskefløde her – og i stedet for mængder af revet ost på toppen får den bagte tærte en frisk topping af hytteost og brøndkarse, som du evt. kan lade dine medspisere selv dosere.

Tærtedej
Tænd ovenen på 150°. Bland de tre slags mel og bagepulveret. Rør blandingen til en dej med rapsolie, vand, salt og yoghurt. Rul dejen tyndt ud (ca. 2 mm) og læg den i en tærteform, så den dækker både bund og sider. Prik små huller i overfladen med en gaffel. Sæt formen i den forvarmede ovn, og bag tærtebunden i 15 min. til den har sat sig.

Fyld
Pil løg og hvidløg, og snit dem fint. Steg dem på en pande i olie ved helt svag varme i ca. 20 min. Skyl timianen, pluk bladene af, og drys dem over løgene. Skyl asparges og gulerødder, og skær bunden af aspargesene. Snit dem derefter i små stykker på ca. 2 cm. Kom asparges og gulerødder på panden, og lad dem stege med et øjeblik. Krydr med salt og peber. Pisk æg, mælk og salt sammen. Fordel grøntsagerne over den bagte tærtebund, hæld æggemassen over, og bag tærten ved 150° i 25 min.

Topping og servering
Skyl og tør brøndkarsen, og rør hytteosten med salt og peber. Kom hytteost og brøndkarse oven på den lune tærte, og sæt den på bordet.