arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Lammebryst
2 skiver hvedebrød
2 spsk. olie
2 fed hvidløg
En håndfuld persille
Skal fra 3 ubehandlede citroner
15 g krydderiblanding (ristede fennikel- og korianderfrø)
Et halvt lammebryst, afskindet
3 dl hønsefond
2 dl øl
3 zittauerløg
Salt og peber

Bagte løg
6 store skalotteløg

Knuste kartofler
600 g små kartofler med skræl
1 spsk. grov sennep
2 spsk. smør
En håndfuld ramsløgsblade (purløg kan også bruges)

Syltede rødløg
1 dl æbleeddike
1 dl sukker
1 stort rødløg

Sådan gør du:

Lammebryst
Smuldr brødet, og rist det gyldent i olien. Hak hvidløg og persille, og bland det i en skål med det ristede brød, revet citronskal og krydderiblandingen.Vend godt rundt med hænderne. Læg lammebrystet på et skærebræt med kødsiden opad, og fordel brød/krydderiblandingen ud på overfladen. Rul brystet som en roulade, og snør det sammen med snor.

Skræl de 3 zittauerløg, skær dem i grove stykker, og placer dem midt i et ildfast fad. Læg lammebrystet oven på løgene, og hæld fond og øl over. Gnid herefter kødet med salt og peber. Sæt lammet i ovnen ved 175°, og lad det stege i minimum 90 minutter.

Knuste kartofler
Skyld og rens kartoflerne (skræl dem ikke). Del kartoflerne i halve, og kog dem i letsaltet vand i 10 minutter. Træk gryden fra varmen, og lad kartoflerne stå i kogevandet.

Syltede rødløg
Kom sukker og eddike i en lille gryde, og kog det op, til sukkeret er opløst. Skær rødløget i pæne både, og hæld syltelagen over dem. Stil til side indtil servering.

Bagte skalotteløg
Bag løgene – hele og med skal på – i ovnen ved 175° i 1 time. Sæt til side.

Ved servering
Kog kartoflerne op, og lad dem koge i 2 minutter. Hæld derefter vandet fra, og knus kartoflerne let sammen med smør, grov sennep og hakket ramsløg. Lav en sovs ved at blende stegeskyen og løgene, der har stegt sammen med lammet. Kom sovsen i en lille gryde, og smag til med salt, peber og evt. lidt af syltelagen fra rødløgene, hvis der mangler syre. Varm sovsen godt igennem. Flæk de bagte løg, grav de gode bløde dele ud og kom dem i sovsen, så de bliver gennemvarmede. Pil snoren af lammestegen, og skær den i passende skiver.

Anretning
Kom en god skefuld kartoffel midt på tallerkenen. Anret skiver af lammet op ad denne, og anret et helt bagt løg tæt op ad lammet. Kom lidt sovs over, og pynt til sidst med de syltede rødløg.

Tip til rester
Hvis du har steg til overs, så prøv en smørrebrødsversion af den klassiske varme ret 'lam i dild og rejer': Læg steg på et stykke smurt rugbrød og også gerne kartoffel, hvis der er mere tilbage. Læg rejer på toppen og drys med masser af frisk dild – velbekomme!