arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

1 knoldselleri
masser af groft salt (2-3 kg)

Smør med karameliseret løg:
½ løg
25 g bacon
1 kvist timian
1 spsk. balsamisk æbleeddike
havsalt og friskkværnet peber
100 g blødt smør

Sådan gør du:

Vask sellerien grundigt med en svamp, eller skræl den med en tyndskræller, hvis der er meget jord på den. Tør den med køkkenrulle. Læg sellerien i ovnfast fad, og dæk den med salt. Bag sellerien i ovnen ved 170° i 2-2½ time, til sellerien er helt mør. Prøv evt. at stikke en helt tynd strikkepind igennem saltlaget og ind i sellerien for at mærke, om den er mør. Tag sellerien ud af ovnen, og lad den trække i 20 min., og slå derefter hul på saltskallen med bagsiden af en kniv. Tag sellerien ud af saltet, børst overskydende salt af den, og skær den ud i grove stykker. Du vil opleve en sellerismag så sødmefuld, mild og intens, som du aldrig har smagt det før. Spis sellerien, mens den er varm, med koldt smør med karamelliseret løg, bacon og eddike og godt brød til. Brug den som en selvstændig frokostret eller som tilbehør til en hovedret.

Smør med karameliseret løg
Skær løg og bacon ud i bittesmå tern, og kom dem i en kold gryde. Sauter stille og roligt i 6-7 min., indtil det begynder at karamellisere, og tilsæt så timian, eddike, salt og peber. Sauter videre indtil eddiken er kogt helt ind i løg og bacon, og træk gryden af varmen. Lad blandingen køle lidt af. Skær smørret ud i tern, tilsæt løg og bacon, og rør det grundigt sammen, så smørret bliver helt ensartet. Smag evt. til med lidt ekstra salt, peber og eddike. Kom smørret i en skål, og sæt det i køleskabet, så det bliver helt koldt, inden du serverer det til sellerien.

 

TIP Gem saltet fra bagningen, og brug det som kogesalt til kartofler eller bouillon.