arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

700 g kalvespidsbryst i tern
1 tsk. fint salt 
8 dl lys fjerkræbouillon
2 løg
2 skærme krondild
5 knuste peberkorn 
2 majskolber 
2 squash (ca. 300-350 g)
200 g kantareller
40 g smør
40 g hvedemel
1-2 dl piskefløde

Desuden:
havsalt 
friskkværnet peber
½ bundt frisk dild

Sådan gør du:

Dagen før
Vend spidsbrystet med 1 tsk. fint salt. Dæk det til, og sæt det i køleskabet natten over. 

På dagen
Læg kødet i en gryde, tilsæt bouillonen, kog op, og skum grundigt af undervejs. Pil løgene, og snit dem groft. Kom løgene og krondilden ned til kødet sammen med peberkornene.

Kog ved svag varme i 1½-2 timer, indtil kødet er helt mørt uden at trevle – skum af undervejs, og tilsæt mere væske, hvis kødet ikke er helt dækket. Når kødet er mørt, skal du have 5-6 dl bouillon tilbage i gryden. Sigt bouillonen ned i en ren gryde.

Pil blade og skæg af majskolberne, og skær majskornene af kolberne. Kog dem i bouillonen i et par minutter, og sigt dem så fra – husk at gemme bouillonen!

Skær squashen i aflange skiver. Rens kantarellerne med pensel eller en lille grønsagskniv; hvis de er meget beskidte, kan du vaske dem forsigtigt. Rist kantarellerne i smør på en varm pande, og krydr med salt og peber.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og pisk det sammen til en smørbolle. Hæld suppen over i smørbollen under kraftig piskning, tilsæt fløde, og kog godt igennem, til sovsen er blank. 

Ved servering
Kom kød og majs ned i sovsen sammen med squashen og svampene, og lad det hele få varmen. Smag til med salt og evt. peber, og kom masser af grofthakket dild ned i retten, lige inden du skal spise. Server med godt brød, kogte kartofler eller sampet korn.