arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

1 kg kalvetykkam
2 løg
2 stængler bladselleri
1 helt frisk hvidløg
25 g hvedemel
1 spsk. smør
¼ frisk rød chili
5 kviste timian
4 laurbærblade
1 dl hyldeblomsteddike eller anden lys
frugteddike
½ liter hvedeøl
havsalt og friskkværnet peber
200 g friske bær (kirsebær, blåbær eller
stikkelsbær)
1 liter vand eller tynd bouillon
1 bundt krydderurter (kørvel, basilikum,
mynte eller estragon)

Sådan gør du: 

Befri kødet for sener og afpuds, og skær kødet ud i grove tern på 3x3 cm.
Ordn grønsagerne, og skær dem ud i grove tern. Hvidløgene kan du beholde i
hele fed. Vend kødstykkerne i mel, og smelt smørret i en stegegryde, og brun kødet grundigt her i. Tag kødet op af stegegryden, og tilsæt grønsagerne, og sauter, indtil de tager farve og begynder at falde lidt sammen. Tilsæt chili, timian, laurbærblade, eddike
og øl, kog op, og lad det reducere til det halve. Kom derefter kødet op i gryden igen sammen med bouillonen, bring det i kog, skum så urenheder af, og læg låg på. Sæt
gryden i ovnen ved 150°, og lad kødet braisere i 1½-2 timer, indtil det er helt mørt.
Det er vigtigt at vende rundt i gryden et par gange under tilberedningen.
Tag gryden ud af ovnen, og smag retten til med salt og peber. Hæld evt. bouillonen
over i en anden gryde, og kog den ind, hvis den mangler lidt power. Selv foretrækker
jeg at lade bouillonen koge ind til lige før sirupsstadiet, så den opnår en virkelig
fortættet smag og lægger sig som en nærmest glaserende hinde omkring kød
og grønsager. Kom til sidst friske bær og friskhakkede
krydderurter i hotpotten, og vend nænsomt
rundt.
Server i en stor skål eller i gryden med kogte korn eller kartoffelsne til.