arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge

½ agurk
8 radiser
2 spsk. rygeost
2 spsk. græsk yoghurt
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 tsk. akaciehonning
fintrevet skal og saft af ½ usprøjtet citron
havsalt og friskkværnet peber
200-300 g dampede og pillede muslinger
(af 1 kg hel vægt)
½ bundt purløg

Sådan gør du: 

Skræl agurken, og flæk den på langs, og
skrab kernerne ud med en teske. Skær
agurken i tynde skiver.
Nip top og bund af radiserne, og skær
dem ud i tynde skiver.
Rør rygeost, yoghurt, rapsolie, honning og
fintrevet citronskal og –saft sammen til en
dressing, og smag til med salt og friskkværnet
peber.
Vend agurker, radiser og muslinger ned i
dressingen, og smag evt. til med lidt ekstra
citron, salt og peber.
Anret ”sommersalaten” med skåret purløg
på toppen, og server den til søndagsfrokosten
oven på et stykke godt hjemmebagt
rugbrød.