arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Du skal bruge:

150 g optøet butterdej (2 plader)
4-5 danske æbler (coxorange, ingridmarie)
150 g flormelis
30 g smør
4 spsk. calvados

Sådan gør du:

Rul butterdejspladerne tyndt ud på et let melet bord, så du får nogle lange baner ud af det. Del hver plade i 2, så du får 4 tærtebunde ud af det. Du kan også vælge at udstikke 4 cirkler på 12-14 cm i diameter. Læg den udrullede butterdej på en bageplade med bagepapir, og sæt den køligt, så butterdejen kan hvile i 10 min. Befri de hele æbler for kernehus med en kernehusudstikker, og skær dem i helt tynde skiver (eller lad kernehuset blive i æblerne – det ser smukt ud). Taglæg æblerne i et tyndt lag på butterdejen, drys med flormelis, og dryp forsigtigt med smeltet smør. Kom tærterne i ovnen, og bag dem ved 220º i 15 min., indtil butterdejen har pustet sig op, og æblerne er smukt gyldne og let karamelliserede. Tag tærterne ud, og stænk dem med calvados, mens de er varme. Server dem lune med enten cremefraiche, græsk yoghurt eller vaniljeis til.