arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Stegt hornfisk

2 hornfiskefileter
2 spsk. grov sennep
½ bundt bredbladet persille
havsalt og friskkværnet peber
50 g hvedemel
10 g smør
1 spsk. rapsolie

Bagte rodfrugter med sennep og timian

2 rødløg
¼ knoldselleri
3 gulerødder
2 persillerødder
6 jordskokker
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. rapsolie
1 spsk. grov sennep
5 kviste timian
havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Stegt hornfisk

Tjek hornfiskefileterne for friskhed, skæl og grønne ben. Læg fileterne på skindsiden, og smør indersiden med sennep, drys med hakket persille, og krydr med salt og peber. Skær så hver filet ud i 4 stykker, og klap dem sammen med skindsiden udad. Vend stykkerne i hvedemel. Steg hornfiskestykkerne i halvt smør og halvt olie på en varm pande, 2-3 min. på hver side, til de er flot gyldne og sprøde på skindet. Stykkerne kan godt finde på at åbne sig, når de kommer på pande, så det er en god ide lige at holde dem nede med en paletkniv i starten. Krydr evt. med lidt ekstra salt og peber på skindet, og server med bagte rodfrugter med sennep og timian.

Bagte rodfrugter med sennep og timian

Skræl løg og rodfrugter (jordskokkerne behøver du ikke nødvendigvis at skrælle, bare du skrubber dem godt), og skær alt ud i grove stykker. Kom grøntsagerne i en bradepande, og vend dem med eddike, olie, sennep og plukket timian, og krydr med salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen ved 170° i 15-20 min., så de bliver møre, men stadig har godt med bid. Smag rodfrugterne til med ekstra salt, peber og eddike, hvis det er nødvendigt, og server, mens de er varme og dejlige.