arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Kalvelever
600 g kalvelever

lidt hvedemel

havsalt og friskkværnet peber
1 spsk. rapsolie

10 g smør

Majroer
12 majroer

havsalt

4 spsk. hyldeblomsteddike
1 tsk. sukker

2 spsk. koldpresset rapsolie
2 spsk. grov sennep
friskkværnet peber

½ bundt persille

1 skærm hyldeblomster

Sådan gør du:

Majroer
Skræl majroerne, og skær dem i grove tern. Kog vand med salt op, og plomp majroerne i, når vandet koger, kog dem i 1-2 min., indtil de er møre. Hæld vandet fra majroerne, kom dem i en skål, og smag dem til med eddike, sukker, rapsolie, sennep, og salt og peber, mens de er lune og suger smagen til sig. Skyl persillen, tør den let i et viskestykke, hak den groft, og kom den ned til majroerne.
Vend hele herligheden godt rundt, og smag så til en ekstra gang med salt, peber og eddike. Pluk til sidst hyldeblomsterne af stilkene, og drys dem ud over majroerne.

Kalvelever
Befri leveren for hinder og sener, og skær den ud i skiver på ca. 2 cm i tykkelsen. Vend leveren i mel, og krydr med salt og peber. Varm en pande op, og tilsæt først olie, og når den er varm: smør, og lad smørret bruse af. Steg leveren i ca. 1 min. på hver side, lige inden den skal spises, så den er rygende varm, rosa og lækker ved servering (lever kan ikke varmes op igen uden at blive tør og trist). Server leveren med majroer med sennep, persille og hyld, og eventuelt en grydefuld kogte nye kartofler eller et par stykker ristet rugbrød til.