arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

2 vintergræskar, f.eks. butternut squash eller hokkaido
100 g groft salt
125 g skalotteløg
10 g peberrod i skiver
5 laurbærblade
2 tsk. hele sorte peberkorn
2 tsk. sennepskorn
2 liter cidereddike
1 kg sukker
1 liter vand

Sådan gør du:

Dag 1
Skræl og flæk græskarrene, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i skiver, kom dem i en skål, og drys dem med groft salt. Lad græskarret trække i 12 timer i køleskabet.

Dag 2
Tør græskarskiverne fri for salt, og læg dem i skoldede sylteglas, og kom grofthakkede skalotteløg, peberrod og krydderier ned imellem skiverne. Kog eddike, sukker og vand op, og hæld den kogende lage ned over græskarskiverne i sylteglassene. Luk glassene til, og lad græskarrene trække i køleskabet eller i en kølig kælder i ca. 1 uge, inden de spises til kogt, stegt eller braiseret kød og fjerkræ eller som surt til pålæg.

De syltede græskar kan holde sig i 6 måneder, hvis de opbevares i køleskabet.