arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Du skal bruge:

100 g kikærter (udblødes i vand natten over)
Ca. 500 g skært lammekød f.eks. bov eller nakke
1 løg
3 fed hvidløg
30 g frisk ingefær
1 spsk. spidskommenfrø
2 fennikler
2 spsk. smør
5 spsk. honning
tørret chili
10 cm kanelbark
1 usprøjtet citron
100 g rosiner
3 spsk. letristede mandler
3 spsk. letristede sesamfrø
Frisk mynte eller koriander, meget gerne begge dele
Havsalt og peber fra kværn

Sådan gør du:

Udblød kikærterne natten over, i køleskabet eller et køligt sted, i rigeligt koldt vand. Hæld vandet fra og kog de udblødte kikærter i rigeligt nyt vand i 30-50 minutter. Hæld kogevandet fra. Skær lammekødet tern. Hak løg og hvidløg fint og riv ingefæren. Rist spidskommen og knus dem derefter i en morter eller krydderikværn. Hak fennikeltoppene (stænglerne) fint og skær resten af fenniklerne i grove stykker.

Bland lammekød med løg, hvidløg, ingefær og spidskommen. Brun lammekødet i en gryde i smørret og krydr med salt og peber. Tilsæt honning, chili, kanel og revet skal af 1 citron. Kom vand på, til det lige dækker kødet, og lad det simre 30-40 minutter under låg, til kødet er næsten mørt. Skum fedtet af. Kom groftskåret fennikel, rosiner, letristede mandler og sesamfrø og kikærter ved og kog yderligere ca. 10 minutter. Smag til med salt, peber, citronsaft, chili og honning.

Vend fennikeltoppene, finthakket mynte eller koriander, eller begge dele, i retten – eller strø krydderurterne ud over. Undgå at koge krydderurterne med.